Kritike zbog odluke
20

Nijemci ismijali Salihamidžića i Kahna: Pijani su sinoć remetili mir u kući bivšeg trenera

D. P.
Kahn i Salihamidžić imenovali su Tuchela prije svega nekoliko sedmica (Foto: EPA-EFE)
Kahn i Salihamidžić imenovali su Tuchela prije svega nekoliko sedmica (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je Bayern doživio debakl u utakmici protiv Manchester Cityja (3:0), njemački mediji oštri su prema bavarskim legendama Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu.

Mnogi mediji u Njemačkoj već nekoliko dana dovode u pitanje koliko je dobra odluka bila smijeniti Juliana Nagelsmanna. Donedavno je mladi trener bio u slaboj formi s Bayernom, ali je bio prvi u Bundesligi te igrao Kup Njemačke i Ligu prvaka.

Nije tako dugo prošlo od imenovanja Thomasa Tuchela, a Bayern je već ispao iz Kupa te najvjerovatnije i Lige prvaka gdje je Manchester City sinoć pokazao pravu snagu i s 3:0 savladao Bayern u prvoj utakmici.

Osim medija koji su kritikovali odluku rukovodstva Bayerna da smijene Nagelsmanna, Der Postillon je objavio tekst satiričnog karaktera u kojem ismijava odluku da Salihamidžić i Kahn smijene mladog trenera.

Tekst počinje naslovom: "Žao nam je... Pogriješili smo - Kahn i Salihamidžić pijani noću zovu Juliana Nagelsmanna".

U tekstu je izmišljena cijela priča o tome kako su Kahn i Salihamidžić molili Nagelsmanna sinoć da se vrati.

"Noćno remećenje reda i mira u Nagelsmannovoj kući. Nakon poraza od Cityja bivšeg trenera Bayerna pijani su zvali Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić koji su ga molili da se vrati u Bayern", navodi se u startu teksta.

"Zdravo Juliane... Vjerovatno se pitaš zašto te zovemo. Pomisliš li još nekad na nas? Još uvijek nemaš klub, zar ne? Želimo da se vratiš, oprosti nam, pogriješili smo", poručili su Salihamidžić i Kahn u ovom domišljatom tekstu.

Naravno, prema priči Der Postillona, koja se nije dogodila, Nagelsmann je Kahnu i Salihamidžiću spustio slušalicu i ostavio ih da tuguju zbog odluke o treneru koju su nedavno donijeli.