Nogomet
75

Nije dobio radnu dozvolu: Petrović će sa tribina gledati sudar Čelika i Želje

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Novi trener Željezničara Slavko Petrović neće sjediti na trenerskoj klupi u susretu 7. kola BHT Premijer lige u kojem Plavi gostuju Čeliku na Bilinom Polju.

Petrović je početkom sedmice potpisao ugovor sa Željezničarom što je zahtijevalo promjenu mjesta prebivališta i vađenje nove radne dozvole zbog promjene poslodavca, saopćeno je za Klix.ba iz Željezničara.

Pošto navedena papirologija nije završena prije okršaja Željezničara i Čelika na Bilinom Polju, Petrović će meč pratiti sa tribina, a na klupi će ga zamijeniti tim menadžer kluba Haris Alihodžić.

Podsjetimo, Petrović je na klupi Željezničara početkom sedmice zamijenio Miloša Kostića. Prije dolaska na Grbavicu, Petrović je proveo nepune dvije godine kao trener Radnika iz Bijeljine.

Željezničar je trenutno deveti klub tabele sa dvije pobjede, remijem i tri poraza, dok je Čelik 11. sa pobjedom, remijem i četiri poraza. Oba tima imaju niz od tri vezana poraza.

Plavi će igrati oslabljeni zbog suspenzija Jovana Blagojevića, Adnana Šećerovića i Aleksandra Kosorića. Utakmicu koja počinje u 19:30 sati u direktnom prijenosu možete pratiti putem Moja TV.