U Olimpicu nezadovoljni
0

Nijaz Gracić: Dragan Skakić nas je već nekoliko puta oštetio

Piše: Edin Isanović
Nijaz Gracić
Nijaz Gracić
Delegirane su sudije za 20. kolo Premijer lige BiH. Glavni djelilac pravde okršaja na Grbavici između Željezničara i Olimpica bit će Dragan Skakić iz Gradiške. Prvi čovjek tima sa Otoke Nijaz Gracić nas je kontaktirao i rekao kako je nezadovoljan odabirom pomenutog suca.

"Sramotno je da je Savez ponovo delegirao Dragana Skakića za utakmicu Željezničar - Olimpic. Recimo, posljednju utakmicu između ova dva kluba koju je on sudio, sudio je na štetu našeg tima. Kod rezultata 0:0 je svirao nepostojeći jedanaesterac za suparnika, kao i veliki broj izmišljenih prekršaja u blizini šesnaesterca Olimpica. Mislim da ovo nije slučajno. Ovo mogu pripisati ljudima iz Saveza koji su nadležni za delegiranje sudija. Ne radi se o slučajnosti, to odbacujem. Meni je žao što već sada počinju igre koje ne trebaju nogometu u trenucima kada se svi borimo za ozdravljenje", istakao je Gracić za Klix.ba i dodao:

"Olimpic je mali klub! Nama je čast igrati protiv Želje, Sarajeva, Borca i drugih, ali ako im treba pomoć sudija onda je normalno da je ishod poznat unaprijed. Zanimljivo, u posljednjih osam prvenstvenih i kup utakmica sa timom sa Grbavice protiv nas je dosuđeno pet ili šest jedanaesteraca“, zaključio je Gracić i zamolio da, ako su to već uradili iz Saveza, superkomisija nadgleda ovaj meč.

Dvoboj između Željezničara i Olimpica igra se u suboru od 19.00 sati u Dolini ćupova.