Nogomet
0

VIDEO / Nigerija deklasirala Argentinu u prijateljskom meču

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Na krilima dvaju golova Zaragozinog napadača Ikechukwua Uchea nigerijska nogometna reprezentacija savladala je oslabljenu Argentinu 4-1 u prijateljskom susretu igranom u Abuji.

Za argentinsku reprezentaciju zaigrala su tek dvojica igrača koji su se našli na preliminarnom spisku "gauča" za Copa Americu, Pablo Zabaleta (Manchester City) i Ezequiel Garay (Real Madrid).

Takva argentinska reprezentacija pokazala se neučinkovitom protiv hitrih Nigerijaca koji su poveli iz prvog pravog napada u desetoj minuti kada je Uche iz odbijanca pospremio loptu u mrežu. Svoj drugi gol Uche je zabio glavom u 40. minuti, a pored njega u strijelce su se upisali i West Hamov Victor Obinna (iz jedanaesterca) i Fenerbahçeov Emmanuel Emenike. Čast gostiju spasio je golom iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi Mauro Boselli.

Ovaj susret Nigeriji je poslužio kao kvalitetna priprema za nadolazeći dvoboj protiv Etiopije u kvalifikacijama za Afrički kup nacija.

Prijateljsko odmjeravanje snaga u Kijevu imali su i Ukrajina i Azerbajdžan, a očekivano su na kraju slavili domaćini 2-0 golovima Anatolija Timoščuka i Andrija Voronjina.

Prijateljske utakmice:

Nigerija – Argentina 4-1 (Uche 10, 40, Obinna 27-11m, Emenike 52 / Boselli 90+8-11m) Ukrajina – Uzbekistan 2-0 (Timoščuk 55, Voronjin 60) Japan – Peru 0-0