Mladi bh. nogometaš
93

Nick Salihamidžić nije mogao gledati slavlje igrača Cityja: Nadam se da će ih Bayern izbaciti

D. P.
Salihamidžić se nada da će se Bayern osvetiti Cityju naredne sezone (Foto: I. Š./Klix.ba)
Salihamidžić se nada da će se Bayern osvetiti Cityju naredne sezone (Foto: I. Š./Klix.ba)
Mladi bosanskohercegovački nogometaš Nick Salihamidžić (20) oglasio se na društvenim mrežama u trenucima dok je Manchester City podizao prvi trofej namijenjen najboljoj ekipi Evrope u svojoj historiji.
Salihamidžić, koji je nedavno debitovao za mladu reprezentaciju BiH, vratio se s posudbe iz italijanske Cosenze u Bayern, a u trenucima odmora odlučio je odgledati finale Lige prvaka.

Međutim, nije mu se svidjelo ono što je vidio. Sin legende Bayerna i reprezentacije BiH Hasana Salihamidžića nije mogao gledati dok igrači Cityja podižu trofej. Oglasio se na društvenim mrežama.

[TWITTER]1667642831089946624[/TWITTER]

"Nadam se da će Bayern izbaciti Cityja naredne godine. Ne mogu ovo gledati sada", poručio je Nick na Twitteru, nakon što je City osvojio titulu prvaka Evrope pobijedivši Inter rezultatom 1:0 u velikom istanbulskom finalu.

Inače, iza 20-godišnjeg bočnog igrača je teška sezona. Iz svog matičnog Bayerna prvo je posuđen Vancouver Whitecapsima, ali je u SAD-u upisao samo pet nastupa, nakon čega je drugi dio sezone proveo na posudbi u Cosenzi i u Italiji nije upisao niti jedan nastup.

Pauzu nakon neuspješne epizode u Italiji Salihamidžić je iskoristio kako bi otputovao na odmor u Grčku sa svojom djevojkom.

Inače, iako je debitovao protiv Kine za U-21 reprezentaciju BiH tokom prošlog okupljanja, mladi bočni nogometaš nije se našao na spisku selektora Igora Jankovića za predstojeći prijateljski susret protiv Turske u Istanbulu koji je na programu 20. juna.