Nakon devet godina
93

Nick Salihamidžić napustio klub u kojem je proveo pola života: Teška srca, ovo poglavlje završava

H. H.
Nick je od djetinjstva u Bayernu (Foto: Instagram)
Nick je od djetinjstva u Bayernu (Foto: Instagram)
Nick Salihamidžić (20), mladi bh. nogometaš i sin proslavljenog bh. reprezentativca Hasana Salihamidžića, napustio je Bayern nakon devet godina boravka u slavnom klubu.

To je potvrdio porukom na društvenim mrežama, istakavši da je sretan što je imao mogućnost da nosi dres bavarskog giganta.

"Dopušteno mi je da nosim dres Bayerna devet godina. Danas, teška srca, ovo poglavlje završava. Zahvaljujem svim odgovornim i brojnim članovima tima koji su me pratili kroz taj period. Bilo je to nezaboravno vrijeme. Hvala Bayern", napisao je Nick.

Salihamidžić nikada nije debitovao za prvi tim Bayerna te je uglavnom bio član drugog tima njemačkog kluba, a prethodno i omladinskih selekcija.

Ove sezone nije igrao, dok je drugi dio prošle sezone proveo u italijanskom drugoligašu Cosenzi na posudbi i nije zabilježio nijedan nastup.

Podsjetimo, ovaj nogometaš je debitovao i u dresu malde reprezentacije BiH u prijateljskom susretu prošle godine protiv selekcije Kine (2:0), a od tada više nije dobivao pozive i za sada nije poznato gdje će nastaviti karijeru.