Meč 29. kola
53

Nezaustavljivi Zrinjski slavio i na Tušnju te Slobodi otežao borbu za opstanak

N. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog pobijedili su na Tušnju u 29. kolu m:tel Premijer lige BiH ekipu Slobode rezultatom 2:0 te su tako dodatno zagorčali život domaćem timu u završnici prvenstva i borbi za opstanak.

U prvom poluvremenu gotovo da nije bilo uzbuđenja, a najbliži golu bio je Kurtalić u 30. minuti kada je loše šutirao pa nije bilo problema za Soldu. Daleko bolje bilo je drugo poluvrijeme, a gosti su prvi zaprijetili preko Trajkovskog, ali je Bukvić bio siguran.

Uzvratila je i Sloboda dvije minute kasnije i to tako što je Beganović iz slobodnog udarca pogodio stativu gostujućeg gola. Odmah nakon toga Sloboda je mogla ponovo do gola, ali je Soldo odbranio udarac Predragovića glavom.

I onda kazna za promašaje. Jukić je uputio jedan udarac, Bukvić odbio loptu na koju je naletio Šakota i pogodio za 0:1.

Nije se uspjela Sloboda nametnuti do kraja utakmice, a na kraju su i dobro prošli budući da je Zrinjski, koji je večeras igrao gotovo u rezervnom sastavu, opasno prijetio iz kontranapada. Iz jednog takvog stigli su do penala kojeg je u gol pretvorio Jakovljević za konačnih 0:2. Inače, zbog igranja rukom i skrivljenog penala crveni karton je dobio Kapetanović.

Zrinjski je već ranije osigurao šampionsku titulu te sada na liderskoj poziciji ima čak 26 bodova više u odnosu na drugoplasirani Tuzla City koji ima utakmicu manje. S druge strane, Sloboda je na osmom mjestu, ali nije daleko zona ispadanja. U narednom kolu Zrinjski u gradskom derbiju dočekuje Velež, dok će Sloboda igrati s Tuzla Cityjem.

Rezultati i strijelci:

Sloboda - Zrinjski 0:2 (Šakota 65', Jakovljević pen. 89')

Tabela: