Serie A
39

Nezapamćena kriza trese Juventus, Stara dama ni protiv Venezije nije upisala pobjedu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Juventusa prosula je nove bodove u borbi za vrh Serije A, a oni su u meču 17. kola remizirali protiv Venezije u gostima rezultatom 1:1.

Već u 12. minuti trener gostiju Massimiliano Allegri našao se u velikim problemima jer je zbog povrede iz igre morao izaći najbolji igrač ovog kluba Paulo Dybala, a na teren je ušao Kaio Jorge.

Ipak, Juventus je igrao odlično prvo poluvrijeme, napadao je prema golu domaćeg tima i plod takve igre došao je u 32. minuti kada je Morata pogodio za 1:0.

On je na najbolji mogući način ispratio centaršut s lijeve strane i poslao loptu u mrežu, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U 55. minuti Venezija lijepim golom Aramua dolazi do poravnanja, a ovaj vezni nogometaš odlično je pogodio s distance i vratio svoj tim u igru.

Do kraja meča Juventus je napadao i tražio drugi gol kojim bi došao do pobjede, no u tome nisu uspjeli i na kraju je Venezija osvojila izuzetno važan bod.

Juventus ostaje na šestoj poziciji sa 28 osvojenih bodova, šest manje od Atalante koja je na četvrtom mjestu s utakmicom manje i sa čak 10 bodova manje od Milana koji je, također s utakmicom manje, na prvom mjestu.

Rezultat i strijelci:

Venezia - Juventus 1:1 (Aramu 55' - Morata 32')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore