"Braco napolje!"
73

Nezadovoljni navijači Bayerna pokrenuli peticiju za smjenu Salihamidžića

H. H.
Flickove pristalice traže momentalnu ostavku Salihamidžića (Foto: Twitter)
Flickove pristalice traže momentalnu ostavku Salihamidžića (Foto: Twitter)
Nakon što je Bayernov trener Hansi Flick nakon utakmice protiv Wolfsburga objavio da želi napustiti bavarski klub, na meti navijača kluba iz Minhena našao se sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Poznato je da već dugo tinja sukob između Flicka i Salihamidžića, zbog čega je strateg Bavarca izrazio želju da ide, a nezadovoljni navijači Bayerna koji podržavaju njemačkog trenera, pokrenuli su peticiju za smjenu popularnog Brace.

Inicijativom "Za Hansi Flicka, Braco napolje" pozivaju na Salihamidžićevu "momentalnu ostavku", a jučer i danas peticiju je potpisalo više od 38.000 pristalica.

"Kao navijači, članovi, navijački klubovi i navijači kluba, smatramo neprihvatljivim kako se postupa s najboljim svjetskim trenerom! U teškoj situaciji preuzeo je mjesto glavnog trenera i izvukao maksimum iz tima (6 naslova), navodi se u njihovoj objavi.

Između Salihamidžića i Filcka već dugo postoje nesuglasice, jer bi Flick želio više da se pita za transfere igrača, dok legendarni bh. nogometaš insistira na tome da je isključivo on zadužen za taj dio posla.

Zbog toga Flick razmišlja o prihvatanju uloge selektora u reprezentaciji Njemačke, gdje bi bio glavna osoba zadužena za sva sportska pitanja.

Već odavno se špekuliše da bi Flick mogao naslijediti Joachima Löwa na klupi Elfa nakon Evropskog prvenstva, a mnogi su mišljenja da će se to i ostvariti ukoliko zaista napusti Bayern.