Kraj osmogodišnje ere
24

Nezaboravan oproštaj Kloppa: Plesao i pjevao Tinu Turner, supruga nije krila suze

D. P.
Klopp se odlično zabavio (Foto: Screenshot)
Klopp se odlično zabavio (Foto: Screenshot)
Sada već bivši menadžer Liverpoola Jurgen Klopp oprostio se od kluba nakon osam godina na klupi oproštajnom zabavom na kojoj je pokazao i plesne vještine.

Klopp je jučer posljednji put u ovom mandatu vodio Liverpool, a u pitanju je bila pobjeda nad Wolverhamptonom rezultatom 2:0 u 38. kolu engleske Premier lige. Tako je nakon osam godina došao kraj njegovoj trofejnoj epizodi na klupi Liverpoola.

Njemačkom stručnjaku su navijači Liverpoola priredili vrlo emotivan oproštaj tokom utakmice na Anfieldu, a ispraćaj s klupe Liverpoola završen je posebnom zabavom na kojoj je prisustvovalo cijelo rukovodstvo kluba, igrači Liverpoola te legende Redsa.

Odlazeći menadžer Liverpoola prvo je fotografisan kako se smije i pije piće dok šeta centrom grada, a onda je snimljen kako izvodi plesne pokrete na bini pred publikom. Na podiju mu se pridružila nekadašnja legenda kluba John Barnes, koji je zapjevao Kloppu u čast. Zabava je organizovana u hotelu Titanic u Liverpoolu.

Kloppu su se na bini pridružili igrači i treneri i tokom izvedbe pjesme "The Best" Tine Turner, dok je klub slavio kraj njegove nezaboravne osmogodišnje vladavine kao menadžera.

U Kloppovom društvu snimljena je i UFC zvijezda Paddy Pimblett, koji je iskoristio priliku i stigao na oproštajnu zabavu.

U svojoj posljednjoj utakmici Kloppova ekipa je upisala 2:0 pobjedu nad Wolvesima na Anfieldu golovima Alexisa Mac Allistera i Jarella Quansaha u prvom poluvremenu.

Nakon zvižduka za kraj, Klopp je izašao na teren kako bi se obratio domaćoj publici i zahvalio im na njihovoj bezrezervnoj podršci tokom njegovog vremena u klubu.

"Potpuno sam iznenađen, mislio sam da ću se 'raspasti', da budem iskren, ali nisam. Tako sam sretan, ne mogu vjerovati. Tako sam sretan zbog svih vas, zbog atmosfere, zbog igre, zbog toga što ste dio ove porodice, zbog nas, kako smo proslavili ovaj dan. To je jednostavno nevjerovatno. Puno vam hvala", poručio je emotivni Klopp navijačima, a za to vrijeme njegova supruga Ulla nije mogla sakriti suze na tribinama.