Nogomet
9

Neymar se verbalno sukobio s navijačem Manchester Cityja

Klix.ba
Nakon što je u sinoćnjoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Barcelone na Etihadu navijač Građana poslije promašenog penala Lionela Messija provocirao Neymara na klupi Barcelone, brazilski reprezentativac se verbalno sukobio s njim.

Nakon što je odradio svoj posao na utakmici, Neymar je izašao iz igre i sjeo na klupu Barcelone nedaleko od navijača Cityja. Među njima je bio i jedan posebno neprijateljski raspoložen te je provocirao Neymara, posebno nakon što je Messi promašio jedanaesterac.

Navijač Cityja u dresu Yaye Tourea je gestikulacijama pokazivao Neymaru da glumi prekršaje, što je naljutilo zvijezdu Barcelone. Brazilski nogometaš je potom pokazao navijaču da sačeka, a onda je na putu ka svlačionici pokušao da se obračuna s njim. Međutim, veći incident su spriječili redari i drugi članovi osiguranja, pa je sve završeno na verbalnom sukobu.

Nakon utakmice je Neymar rekao svoju verziju događaja.

"Šalio sam se s njim, a onda je on počeo da psuje, zbog čega sam mu se rugao. Ne želim ponoviti šta mi je rekao, majka me je dobro odgojila. Ono što njegova njemu nije rekla da ne govori, moja meni jeste", izjavio je Neymar.