Prozivanje nakon tri meča
18

Neymar demantovao optužbe: Morate prestati vjerovati ovakvim medijima, ovo je nepoštovanje

K. H.
Neymar
Neymar
Španski i britanski mediji objavili su informaciju da je Neymar nakon samo tri odigrana meča u Saudijskoj Arabiji zatražio smjenu trenera Al-Hilala Jorgea Jesusa, zbog čega se Brazilac javio i rekao da je sve plasirano laž.

Spomenuti izvori su čak tvrdili da se Neymar umalo potukao s trenerom nakon utakmice u azijskoj Ligi prvaka, a da je sve krenulo nizbrdo nakon utakmice sa Uzbekom, koja je završena rezultatom 1:1.

Na tom meču Neymar je dobio žuti karton zbog nesportskog ponašanja, a nakon utakmice je dobio i kritiku trenera, što je navodno bio povod svađe koja se desila. Ipak, Neymar tvrdi potpuno suprotno.

Svoju poruku u kojoj je rekao da ništa što je objavljeno u medijima nije tačno napisao je na društvenoj mreži Instagram.

"Laž. Morate prestati vjerovati ovakvim medijima. S milionima pratitelja ne možete objavljivati lažne vijesti. Uz dužno poštovanje, molim vas da prestanete. Ovo je veliko nepoštovanje", napisao je Neymar.

Brazilac je prije nešto više od mjesec dana potpisao bogati ugovor na dvije godine s Al-Hilalom, a prema kojem bi trebao s bonusima zaraditi 400 miliona eura.

Od kada je došao u klub, Neymar je ukupno za Al-Hilal odigrao tri meča, a nije postigao nijedan gol i upisao je dvije asistencije, obje u mečevima u prvenstvu.