Za 15 miliona eura
52

Newcastle: Oduševljeno objavljujemo, ovo je prvo pojačanje u našoj novoj eri

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Engleski nogometaš Kieran Trippier prvo je pojačanje Newcastlea u novoj eri kluba, a mediji u Engleskoj pišu da je za ovog desnog beka plaćeno 15 miliona eura.

"Oduševljeno objavljujemo dovođenje prvog pojačanja nove ere našeg kluba i našeg menadžera Eddiea Howea. Kieran Trippier potpisao je na dvije i pol godine", poručili su, između ostalog, iz ovog kluba.

Zanimljivo, ovaj desni bek i trener Svraka ranije su sarađivali 2011. godine u ekipi Burnleyja, zbog čega je sada već bivši desni bek Atletico Madrida posebno oduševljen.

"Zaista sam sretan što sam se priključio ovom fantastičnom klubu. Uživao sam u svom boravku u Madridu, ali kada sam postao svjestan interesovanja Newcastlea, ali i zbog činjenice da sam prije sarađivao s Howeom, znao sam da je to mjesto na kojem želim biti", rekao je Trippier i dodao:

"Svjestan sam da je pred nama puno posla, ali dobro poznajem zahtjeve Premiershipa i znam kakav je ovo nevjerovatan klub s vrlo talentovanim igračima. Jedva čekam da zaigram na našem stadionu."

Trippier je također postao prvi igrač koji je došao u novoj eri kluba, a on je Englesku napustio 2019. godine kada je iz Tottenhama za 22 miliona eura otišao u Atletico Madrid.

Bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju La Lige prošle godine, a na 86 nastupa je upisao 11 asistencija.