Troši se silno
57

Nevjerovatna noć za navijače Arsenala: Nakon dogovorenog Ricea, ozvaničen dolazak Havertza

D. P.
Havertz zvanično predstavljen (Foto: FC Arsenal)
Havertz zvanično predstavljen (Foto: FC Arsenal)
Navijači Arsenala teško se mogu sjetiti tako važne noći na transfer tržištu pošto je večeras predstavljen i Kai Havertz, najveće pojačanje u dosadašnjem prijelaznom roku.
U jednoj noći dogovorena su dva velika posla Topnika. Prvo je postignut dogovor s West Hamom oko dovođenja Declana Ricea, da bi nekoliko minuta kasnije Topnici potvrdili dovođenje Kaija Havertza.

Za razliku od Ricea, čija se potvrda još uvijek čeka iako je dogovoren iznos od 115 miliona za njegovo dovođenje, Havertz je večeras zvanično predstavljen kao novi igrač Arsenala.

Njemački ofanzivac na Emirates stiže iz Chelseaja, a sve kako bi Plavci sa Stamford Bridgea rasprodali prekobrojne igrače koji su se tu našli zbog masovnih kupovina pod vlasničkom palicom Todda Boehlyja.

Havertza je Arsenal platio Chelseaju 70 miliona eura.

"Veliko je uzbuđenje potpisati za ovako nevjerovatan klub i biti dio Arsenalove porodice. Ovaj klub ima veliku historiju i nadam se da ćemo zajedno postići velike stvari", rekao je Havertz na predstavljanju.

Njemački reprezentativac u Chelsea je stigao iz Bayer Leverkusena 2020. godine. Na Stamford Bridgeu je postigao 19 golova, ali je i svojim pogotkom donio titulu evropskog prvaka 2021. godine.