Opet kod Sarrija
501

Neviđeno u modernoj historiji: Pedro napustio Romu i potpisao za Lazio

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Španski nogometaš Pedro zvanično je postao novi igrač italijanskog Lazija i tako postao prvi igrač u modernoj historiji koji je direktno iz Rome prešao u redove gradskog rivala.

Pedro se na promjenu sredine odlučio s obzirom na to da nije bio u planovima trenera Josea Mourinha i poslije svega jedne sezone odlučio je napustiti klub, a kada je stigla ponuda čelnika Lazija uz ponuđen dvogodišnji ugovor, zanemario je činjenicu da iz jednog ljutog rivala prelazi u drugi i potpisao je ugovor.

Tako će Pedro opet sarađivati s trenerom Maurizijem Sarrijem koji mu je bio šef i u Chelseaju, a mediji u Italiji pišu da je upravo Sarri tražio od čelnika da mu, bez obzira što je igrač Rome, osiguraju potpis španskog krilnog napadača.

Pedro je karijeru počeo u Barceloni i za ovaj katalonski tim je igrao do 2015. godine, nakon čega je prešao u Chesea. Uslijedio je odlazak u Romu za koju je prošle sezone odigrao ukupno 40 mečeva uz šest pogodaka i sedam asistencija.

Španac je postao treći igrač u historiji koji je prešao iz Rome u Lazio. Sergio Petrelli je to isto učinio 1972. godine, a Attilio Ferraris je davne 1934. godine bio prvi koji se odlučio na taj korak, ali to su bili tek začeci rivalstva rimskih klubova. Do sada je Arne Selmosson bio jedini igrač koji je prešao iz Lazija u Romu 1958. godine.