Nogomet
0

Neuer: Neću o budućnosti, ali želim igrati Ligu prvaka

Totalsport
Manuel Neuer
Manuel Neuer
Golman nogometaša Schalkea Manuel Neuer prokomentarisao je nastup svog kluba u polufinalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, ali je odbio govoriti o vlastitim budućim planovima.

Engleski gigant u dvije je utakmice s ukupnih 6-1 preskočio Schalke i izborio finale protiv Barcelone na Wembleyju 28. maja. Manuel Neuer bio je odličan u prvoj utakmici u Gelsenkirchenu, iako je njegova ekipa izgubila s 2-0. No, na Old Traffordu nije ponovio tako veliku predstavu. United je, iako u "šarenom sastavu", još jednom bio uvjerljiv, ovoga puta sa 4-1…

"Još jednom nismo imali svoj dan, kao ni u prvoj utakmici. Za eventualni ukupni prolaz u finale je bilo potrebno odigrati dvije utakmice na najvišem mogućem nivou, a mi nismo bili ni blizu toga", izjavio je Neuer.

Prokomentarisao je i Fergusonov izbor sastava.

"Ne možemo govoriti da je to njihova B ekipa, jer bi svi ti igrači bili prvi izbor u klubovima Bundeslige. Iza nas je sjajna sezona u Ligi prvaka, polufinale je odličan rezultat. No, utakmice protiv Manchester Uniteda moramo što prije zaboraviti."

Na kraju, stiglo je i pitanje o nastavku njegove karijere. Iako ga ugovor sa Schalkeom veže još za iduću sezonu, Neuer je nedavno poručio kako ne namjerava dalje igrati u tom klubu, koji će ga prodati ovoga ljeta kako bi na njemu nešto i zaradio. Bayern se spominje kao vodeći kandidat za njegov potpis, iako se dosta pisalo i o Fergusonovoj želji da ga dovede na Old Trafford.

"Ne želim sada govoriti o svojoj budućnosti. Liga prvaka je jedno veliko takmičenje i želim i sljedeće sezone u njoj nastupati."

Time je dovoljno rekao. Zapravo je još jednom potvrdio da neće ostati u Schalkeu, koji naredne sezone sigurno neće u Ligu prvaka.