Nogomet
26

Nestorović: Igrali smo bez četiri standardna igrača, ekipi ne mogu ništa zamjeriti

Piše: D. B.
Darko Nestorović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Darko Nestorović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mlada reprezentacija BiH poražena je danas na Grbavici od Norveške rezultatom 0:1 u šestoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selektor bh. selekcije Darko Nestorović je rekao da je poraz posljedica neigranja četvorice standardnih nogometaša.

"U najavi utakmice sam rekao da će naša reprezentacija igrati bez četiri standardna nogometaša, što se osjetilo na terenu. Nije bilo Memije, Hadžiahmetovića, Prevljaka i Ćerimagića. Ne mogu zamjeriti ništa našim igračima koji su se borili i trudili. Norvežani dugo igraju zajedno, ali smatram da nisu zasluženo pobijedili, dali su gol, a mi nismo iskoristili pet stopostotnih šansi. Kompletni smo odigrali samo na gostovanju kod Švicarske, izgubili smo 3:1, a trebali smo dobiti 8:3. Kada ovoj reprezentaciji nedostaje jedan igrač, to se osjeti, a danas smo igrali bez četvorice", izjavio je Nestorović.

Mladi Zmajevi za četiri dana igraju meč protiv Švicarske na domaćem terenu. Nestorović će raditi na formiranju tima za sljedeći kvalifikacioni ciklus.

"Prije ove utakmice smo izgubili šanse da se kvalifikujemo. Cilj nam je da ubacimo što više mladih i kvalitetnih igrača za sljedeće kvalifikacije. Čeka nas Švicarska, bit će to tvrda utakmica", rekao je Nestorović.