Nogomet
170

Nesiguran u evropskim utakmicama: Neshvatljive greške Dejana Bandovića

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
FK Sarajevo poražen je sinoć od Borussije Monchengladbach na Koševu rezultatom 3:2. Izabranici Dženana Uščuplića odigrali su hrabro, ali je kvalitetnija njemačka ekipa iskoristila greške Bordo tima i zasluženo slavila.

Jedna od najslabijih karika u koševskom timu bio je golman Dejan Bandović koji je direktni krivac za drugi pogodak gostiju. Nesigurnom intervencijom omogućio je Hrgoti da ga matira. Veliki kiks kojeg sigurno neće zaboraviti. Da nije bilo tog detalja rezultat na semaforu bi mogao biti i drugačiji.

Čuvar mreže Bordo tima nesiguran je prilikom prekida u evropskim utakmicama Sarajeva. Tako mu se ozbiljno može prigovoriti i za prvi pogodak Atromitosa na najvećem stadionu u okviru 3. pretkola Evropske lige. Tada su Grci slavili 2:1. Igrala se 11. minuta kada su gosti izveli korner. Golman Bordo tima nakon loše procjene odlazi u prazno, što je omogućilo Fytanidisu da glavom pogodi prazan gol.

Također, prošle godine u okviru istog takmičenja Bandović se nije proslavio. Prvo je u uzvratnoj utakmici 1. pretkola protiv Libertasa u San Marinu nakon loše reakcije primio pogodak. Ipak, Sarajevo je u oba meča slavilo i prošlo je dalje.

U okršaju 2. pretkola albanski Kukesi slavio je u Tirani rezultatom 3:2, što se na kraju pokazalo kao presudno.

Čovjek koji i sada stoji među stativama Sarajeva tada je pravio nevjerovatne greške.

Kod prvog gola domaćih nije se najbolje sporazumio sa tadašnjim desnim bekom koševskog tima - Markom Radulovićem. Drugi gol primio ja nakon izuzetno loše intervencije poslije kornera. Glavom sa dva metra matirao ga je Popović. Ipak, najupečatljiviji je bio treći pogodak kada je Bandović driblao igrače Kukesija, izgubio loptu i pogriješio. Poklon je iskoristio Allmuca za pobjedu Albanaca.

Iako je u zimskoj pauzi u bordo svlačionicu angažovan Matej Delač, nije se dugo zadržao jer se više vjerovalo Bandoviću. Golman Chelseja nije želio da bude rezerva, te je napustio Koševo.

Prema reakcijama navijača, čuvar mreže Bordo tima kiksom protiv Borussije potrošio je sve kredite.