Nogomet
53

Nermin Zolotić na posudbi u Istri 1961

Piše: D. B.
Nermin Zolotić
Nermin Zolotić
Bivši nogometaš Željezničara i član belgijskog Genta Nermin Zolotić narednu će sezonu provesti na posudbi u hrvatskom klubu Istra 1961.

Dvadesetdvogodišnji zadnji vezni igrač, bivši mladi reprezentativac BiH, Nermin Zolotić, Željezničar je napustio 2014. godine, kada je prešao u belgijski Gent. Talentovani nogometaš je od tada upisao četiri nastupa za Gent, koji ga je odlučio posuditi Istri 1961.

Zolotić je danas predstavljen kao novo privremeno pojačanje hrvatskog kluba u kojem već igraju bh. nogometaši Muamer Svraka, Adis Hadžanović i Renato Gojković.

Zolotić se po dolasku u Istru predstavio hrvatskoj javnosti.

"Počeo sam trenirati nogomet u Željezničaru, gdje sam stekao neko svoje ime te sam se na kraju prodao u belgijski Gent. Sa Željezničarom sam osvojio dvije lige i dva kupa, dok sam s Gentom osvojio belgijsku ligu. Zbog manjka minutaže u Gentu sam odlučio potražiti novu sredinu kako bih pokazao sve što znam. Mislim da je Istra pravi klub za mene i želim napredovati u novoj sredini, kao što želim i da Istra napreduje kao klub. Svraka je moj kapiten još iz vremena Željezničara. Osim njega, poznajem i Hadžanovića i Gojkovića s kojima sam igrao za reprezentaciju BiH", izjavio je Zolotić.

On se nada da će njegova posudba biti uspješna.

"Očekujem da ću pokazati svoj maksimum u dresu Istre i da klubu pomognem koliko je to u mojoj moći. Nadam se da ću opravdati očekivanja. Pratio sam hrvatsku ligu, a protiv Istre sam igrao u Željezničaru. Tada sam s klubom nekoliko puta bio na pripremama u Rovinju i Puli, a mogu reći i da sam pratio hrvatsku ligu, pogotovo od kada mi prijatelj Hodžić igra u Dinamu. Ove sezone sam Istru gledao na internetu protiv Lokomotive i Intera", dodao je novi nogometaš Istre.

Zolotić je otkrio razloge dolaska u Istru.

"Htio sam veću minutažu i javila se Istra koja je pokazala interes za mene. Brzo smo našli zajednički jezik i smatram da će vrijeme pokazati da je ovo bila prava odluka. Prošao sam pripreme s Gentom, odigrao sam dosta utakmica i mogu reći da sam u ritmu. Nadam se da ću prije svega biti zdrav i siguran sam da će ostalo biti dobro", završio je Zolotić.