Posebno iskustvo
1

Nermin Bašić iz kopa gledao veliki derbi i prisjetio se trenutka od prije 27 godina

H. H.
Navijači Borussije Dormtund na utakmici u Leverkusenu (Foto: Facebook)
Navijači Borussije Dormtund na utakmici u Leverkusenu (Foto: Facebook)
Dojučerašnji trener Željezničara Nermin Bašić prisustvovao je bundesligaškom derbiju između Bayer Leverkusena i Borussije Dortmund (1:1).

Susret je odigran u izvanrednoj atmosferi na BayAreni, a Bašić je bio u kopu s navijačima Borussije, prisjetivši se tako navijanja iz djetinjstva.

"Sinoć sam imao priliku da gledam derbi utakmicu Leverkusen - Dortmund iz potpuno drugačijeg ugla, zajedno sa strastvenim navijačima Dortmunda.

Uvijek težim da sagledam stvari iz različitih perspektiva, a ovo iskustvo je zaista bilo posebno. Sjećam se prije 27 godina, kao dijete, kada sam prvi put bio na domaćoj utakmici Dortmunda i pratio ih iza gola, na legendarnoj tribini poznatoj kao "Žuti zid".

Atmosfera koju su navijači obje ekipe stvarali bila je nevjerovatna. Ulazak na stadion i boravak na tribini s njima bilo je zaista fantastično iskustvo. Bez ograda, špalira i razdvajanja navijača, djeca, žene, stariji i mladi su zajedno uživali u utakmici", napisao je Bašić na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Bašić je prije mjesec napustio klupu Željezničara, koji je vodio na 26 utakmica u Premijer ligi BiH i Kupu naše zemlje kao i u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu

U tom periodu zabilježio je deset pobjeda, 12 poraza i četiri remija.