Nogomet
4

Nemanja Bilbija se nakon posudbe iz Borca vratio u Vojvodinu

Piše: D. B.
Nemanja Bilbija
Nemanja Bilbija
Bh. nogometaš i bivši mladi reprezentativac naše zemlje, Nemanja Bilbija, nakon posudbe se iz banjalučkog Borca vratio u Vojvodinu iz Novog Sada. Spreman je za takmičenje u srbijanskoj Super ligi, kao i za nastupe u Evropi.

Bilbija je u zimskom prijelaznom roku iz Vojvodine stigao na posudbu u banjalučki Borac, klub u kojem je ponikao, a sada se ponovo priključio ekipi novosadske Vojvodine. Očekuju ga pripreme, nastup u kvalifikacijama za Evropsku ligu, kao i takmičenje u Super ligi Srbije. Vojvodina je protekle sezone u domaćem prvenstvu osvojila treće mjesto.

"Ambicije kluba u narednoj sezoni su visoke. Počeli smo raditi, a u srijedu idemo na pripreme na Zlatibor, nakon toga slijede utakmice u Evropskoj ligi. Ni prvenstvo Srbije nije daleko", izjavio je Bilbija.

Dvadesetdvogodišnji napadač je razočaran situacijom u banjalučkom Borcu te činjenicom da ovaj klub neće igrati u Evropi sljedeće sezone uprkos tome što je to bodovno izborio.

"Veoma je žalosno šta se u klubu radi, kao i to što se nije mogla dobiti licenca za Evropu, koju smo mi igrači izborili na terenu. Nismo imali nikakvu pomoć. Borac će u novoj sezoni biti oslabljen, nije u dobroj situaciji. Ako se tako nastavi, klubu se loše piše", zaključio je Bilbija.