Cristiano Ronaldo
0

"Nema lakih suparnika, ali ne bih baš odmah volio na Barcelonu"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Nogometaši Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka prvi put od sezone 2003/04. "Prokletstvo" je razbijeno i "kraljevski klub" prikazanim u srijedu može biti zadovoljan, a njegovi igrači imaju pravo sanjati da se kraj uspjeha ne nazire.

Portugalski trener Jose Mourinho napravio je ono što su Realovi navijači dugo čekali, ali priča tu nije gotova, siguran je njegov sunarodnjak, vođa Realovih igrača na terenu, Cristiano Ronaldo. Vlasnik najskupljeg transfera u historiji nogometa bio je upitan za nastup protiv Lyona, ali na vlastito insistiranje odlučio je pojaviti se na terenu i pomoći timu da 0-0 iz Francuske oblikuje u 3-0 na svom stadionu Santiago Bernabeu.

"Nisam u potpunosti bio spreman, ali nakon što me Mourinho upitao mogu li, rekao sam 'idemo probati'. Pobjedom smo oduševljeni, bilo je vrlo važno izboriti četvrtfinale nakon što Real u toj fazi takmičenja nije igrao šest godina", izjavio je Ronaldo koji će u petak saznati na koga će njegova ekipa u nastavku takmičenja.

"Možda bismo voljeli na neku manju ekipu, ali ko može reći koja je takva u posljednjih osam? Svi koji su do četvrtfinala došli tu su s razlogom, svi su opasni, a najopasnija od svih je Barcelona. Bilo bi dobro da se s njima susretnemo u kasnijoj fazi. Možda ček dočekamo da se Raul vrati kući (Realova legenda igra za Schalke, op.a.), ali polako, vidjet ćemo što će žrijeb reći", kazao je Ronaldo.