Lionel Messi
0

"Ne zabrinjava me to što ne postižem golove"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Oscar Perez, golman meksičke nogometne reprezentacije, posljednji je u nizu čuvara mreže na Svjetskom prvenstvu koji je spriječio Lionela Messija da postigne pogodak.

Najbolji nogometaš današnjice u Južnoafričkoj Republici ima ulogu vođe argentinske reprezentacije i premda ju dobro obnaša njegovog imena još uvijek nema na listi strijelaca.

"To me uopće ne zabrinjava. Ono što me više zanima je da Argentina nastavi ovako igrati", kaže Messi koji je u 35 utakmica za Barcelonu kroz špansko nogometno prvenstvo postigao 34 pogotka i okitio se naslovom najboljeg strijelca Primere.

"Protiv Meksika nisam igrao na nivou kao u prethodnim utakmicama. Bilo je teško, ali nije bilo loše. Zapravo, nema nikakvih problema", dodao je sjajni Argentinac koji uživa veliku podršku selektora Maradone, ali i ostalih saigrača.

Tako je, naprimjer, Gonzalo Higuain, s četiri gola trenutno vodeći strijelac Mundijala, kazao:

"Sigurno će zabiti. Svi znamo da je on najbolji nogometaš svijeta i niko ne sumnja da mu pogoci slijede. A to što se za sada nije upisao na listu strijelaca na igrača njegove kvalitete ne može ni najmanje utjecati."

Inače, upravo je Higuain bio najveća prijetnja Messiju za naslov najboljeg strijelca Primere. Realov napadač postigao je u prošloj prvenstvenoj sezoni 27 golova iz 32 utakmice, dovoljno "tek" za drugo mjesto popisa najboljih golgetera.

Jonas Gutierrez je dodao:

"Messi je za nas nevjerovatan. Savršen je i zadovoljstvo je igrati uz njega. Uskoro će do gola."