Carlo Ancelotti
0

"Ne treba nam Torres"

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AP)
Carlo Ancelotti (Foto: AP)
Menadžer Chelseajevih nogometaša Carlo Ancelotti odbacio je mogućnost da njegova ekipa u januarskom prelaznom roku na Stamford Bridge dovede španskog napadača Liverpoola Fernanda Torresa.

Dugo je vremena Chelsea u engleskim medijima dovođen u kontekst transfera u Chelsea, ali menadžer ekipe koja je ove sezone već postigla 27 golova u deset odigranih susreta, kaže da je on itekako zadovoljan s napadačima koje ima na raspolaganju.

"U ovom trenutku napadač nam nije potreban, makar bio i fantastičan kao Torres. Sa sastavom koji imamo, možemo biti konkurentni u svim takmičenjima. Najvažnije je izbjeći povrede", komentirao je Ancelotti.

Talijanski stručnjak smatra da u vlastitim redovima ima igrače koji itekako kvalitetno mogu zamijeniti nešto vremešnije Didiera Drogbu (32) i Nicolasa Anelku (31), trenutno udarni napadački dvojac.

"Uvijek sam govorio da dovođenje Torresa nije naš cilj budući imamo puno kvalitetnih mladih igrača. Naši napadači su sjajni, imamo Drogbu, Anelku i Salomona Kaloua, kao i dvojicu sjajnih mladih igrača Daniela Sturridgea i Gaëla Kakutu", zaključio je Talijan.