Tokom tužne ere Milana
36

Ne tako davno bili su saigrači, sada su se kao treneri suočili u Ligi prvaka

D. P.
Torres i Abate na utakmici omladinske Lige prvaka (Foto: Screenshot)
Torres i Abate na utakmici omladinske Lige prvaka (Foto: Screenshot)
Veliki broj proslavljenih nogometaša ostane u tom pozivu i nakon okončanja karijere, a zanimljiva lica mogli smo vidjeti u duelu četvrtfinala omladinske Lige prvaka između Milana i Atletico Madrida.

Na terenima omladinske Lige prvaka možemo vidjeti neke od najvećih nada svjetskog nogometa. Iako se ni za koga ne može garantovati, vjerovatno su tu i oni koji će dominirati elitnim nogometom u godinama koje dolaze, ali se mogu vidjeti i proslavljena lica na koja smo možda i zaboravili.

Vrlo zanimljiva situacija viđena je u duelu juniorskih timova Milana i Atletico Madrida, koja je odigrana jučer. Na suprotnim stranama, na pozicijama trenera juniorskih timova vidjeli smo nekadašnje saigrače i velike prijatelje.

U pitanju su Fernando Torres i Ignazio Abate, nogometaši koji su zajedno dijelili svlačionicu u jednoj od najtužnijih era slavnog Milana. Torres i Abate bili su veliki prijatelji na terenu i van njega, a put ih je spojio u juniorskoj Ligi prvaka.

Dvojac se srdačno pozdravio i prije i poslije meča, a fotografije i snimci privukli su pažnju na društvenim mrežama jer mnogi nisu ni znali da se pomenuti dvojac sada bavi tim sportom.

Sedam godina nakon što su se rastali, Abate i Torres su sa svojim timovima odlučivali o putniku u polufinale omladinske Lige prvaka. Abateov Milan je slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Golove za Milanove talente postigli su Dariusz Stalmach i Gabriele El Hilali i tako su mladi Rossoneri prošli u polufinale elitnog nogometnog takmičenja za mlađe uzraste.