Primera liga na TV1 Mreži
0

Ne propustite Barcelonu, Real Madrid, Sevillu, Levante...

Sarajevo-x.com
Denis Huseinbegović
Denis Huseinbegović
TV1 Mreža i ovog vikenda te početkom naredne sedmice donosi nove, uzbudljive susrete Primera lige. Najbolji mečevi, čak četiri susreta, očekuju nas u predstojećem kolu.

Španska liga je i ove godine potvrdila da je njen teren prilika za sve, pa tako i u ovoj sezoni imamo iznenađenja. „ Drago mi je da ima timova koji su napravili velike, možda i neočekivane uspjehe u ovoj sezoni, poput Levantea, koji se, uz Real Madrid i Barcelonu, koji su uvijek favoriti, pozicionirao na sami vrh. Upravo je to uzbuđenje koje ova liga donosi gledateljima i zbog čega uživam komentarisati susrete" – izjavio je urednik sportske redakcije TV1, Denis Huseinbegović.

Barcelona - Sevilla, subota 22 sati

Jedan od najzanimljivijih susreta ovog kola odigrat će na Nou Kampu Barcelona i Sevilla. Duel je ovo vodećih timova lige, timova koji još uvijek nemaju poraz. Odbrane igraju spektakularno, a Barcina odbrana na Nou Kampu još nije primila nijedan gol. Napad Katalosnkog diva je ubitačan i na domaćem terenu mrežu protivnika tresli su čak 21 put. Veliki je ovo ispit za Spahićev tim koji će ovaj put ipak biti lišen usluga našeg kapitena, jer je Emir dobio pet žutih kartona, što odmah znači pauzu od jednog meča. Ipak, ovo je susret koji ne smijete propustiti.

Villarreal - Levante, nedjelja 22 sati

Žuta podmornica mirno plovi, ali za iskorak prema vrhu moraju povezati nekoliko dobrih rezultata. Protivnik koji im stiže na El Madrigal sve je samo ne tim protiv kojeg će lako upisati bodove. Levante igra odlično i svojim igrama iznenađuju mnoge pa vjerovatno i sebe. U samom su vrhu Primera lige, a pobjede koje su upisali protiv Real Madrida i Malage dovoljno govore o njihovoj snazi.

Sevilla F.C. - R.Racing, utorak 22 sati

U samo nekoliko dana ponovo Sevilla na našem programu, nakon Barcelone odmjerit će snage sa puno slabijom ekipom, a to im je i potrebno. U goste im stiže Racing koji ne briljira i ovo je odlična prilika da upišu novu pobjedu. U tim se vraća i kapiten našeg nacionalnog tima Emir Spahić i odbrana će biti jos čvršća. No, Racing itekako zna kako namučiti favorita, a uz požrtvovanu igru mogu i do boda, ili čak sva tri.

Real Madrid - Villarreal, srijeda 22 sati

Pred igračima Villareala drugi je veliki ispit u nekoliko dana. Nakon Levantea morat će se suprotstaviti Real Madridu, koji, ukoliko želi biti prvi u ovom meču, mora slaviti. Tim koji sa klupe predvodi Jose Mournho ovdje će tražiti novu pobjedu i relano sve sem pobjede Kraljeva bit će senzacija. Iako i Villareal ima kvalitetnih igrača, prije svih Rossija, koji je uvijek opasan po gol protivnika i koji jednim potezom može riješiti utakmicu, jasno je da će Ronaldo, Kaka i društvo ovdje ići na pobjedu, a pored sjajnog Higuaina ona ne bi smjela doći u pitanje.

TV1