Samuel Eto'o
0

"Ne bojimo se Milana"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Kamerunski napadač aktuelnog talijanskog i evropskog nogometnog prvaka Intera Samuel Eto'o (29) odaslao je jasnu poruku najvećim rivalima na početku nove sezone.

Dovođenjem Zlatana Ibrahimovića iz Barcelone i Robinha iz Manchester Cityja, mnogi su ocijenili da bi Milan ove sezone mogao prekinuti petogodišnju dominaciju “nerazzurra” na Apeninskom poluotoku. No, Eto'o se s takvim procjenama ne slaže, uprkos činjenici da je Inter u ljetnom prijelaznom roku propustio osvježiti tim dovođenjem pojačanja.

"Jedine ekipe kojih se bojimo u Evropi su Real Madrid i Barcelona. Oni su najjači, ali smo mi već dokazali da je sve moguće. Niko nam nije vjerovao, ali mi smo porazili evropske titane i vjerujem da i dalje možemo nastaviti pobjeđivati u Italiji", rekao je Kamerunac.

"Moramo samo ići ponizno od utakmice do utakmice. Svi sada pričaju o Milanu i Romi zbog njihovih pojačanja, ali Inter ima sjajnu ekipu koja može nastaviti sa svojim uspjesima. Respektujemo sve protivnike u Italiji, ali ne bojimo se nikoga", zaključio je Eto'o.