Nogomet
209

Navijači uz pjesmu i bakljadu u Tuzli dočekali fudbalere Slobode

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Oko hiljadu vatrenih navijača Fudbalskog kluba Sloboda večeras je na Trgu Slobode u Tuzli dočekalo igrače, članove stručnog štaba i uprave kluba koji su se nakon poraza u uzvratnoj utakmici finala nogometnog Kupa BiH od ekipe Radnika vratili iz Bijeljine.

Doček "crveno-crnih" obogatile su navijačke pjesme, ali i neizostavna bakljada popularnih Fukara.

"Na kraju krajeva, sezona je završena dobro. Moglo je bolje, ali je isto tako moglo biti i gore. U suštini, zadovoljni smo proteklim periodom, jer nam je na početku sezone bio cilj da izborimo opstanak u Premijer ligi BiH, a na kraju smo završili na drugoj poziciji, što je izuzetan rezultat", kazao je prilikom obraćanja prisutnima šef stručnog štaba Slobode Husref Musemić.

Suspendovani predsjednik kluba Azmir Husić također se složio sa Musemićem, te prilikom obraćanja istakao da su tuzlanski fudbaleri ostvarili veliki uspjeh.

"Sjetite se da smo prije dvije godine slavili ulazak u Premijer ligu BiH. Plasman u finale Kupa BiH i na kraju osvajanje drugog mjesta je odličan uspjeh. Možda smo u nekoliko utakmica podbacili, ali sve je to sport", istakao je Husić, naglasivši da su za sve postignute uspjehe najzaslužniji igrači skupa sa šefom stručnog štaba.

Nakon što su dočekali "crveno-crne" navijači su slavlje nastavili uz koncert koji je upriličen na pomenutom gradskom trgu.

Kako je večeras bilo u gradu soli pogledajte na fotografijama.