Željezničar dočekuje Rudar
0

Navijači pozvani na Grbavicu na posljednju utakmicu polusezone

FENA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
FK Željezničar sutra na Grbavici igra protiv Rudara iz Prijedora u okviru posljednjeg - petnaestog kola jesenjeg dijela Premijer lige BiH.

Jesenji prvak BiH je banjalučki Borac, koji je u prošlom kolu savladao Željezničar (1:0) na svom terenu i s 33 osvojena boda osigurao titulu jesenjeg prvaka. U 15. kolu Borac gostuje u Trebinju, gdje će imati šansu za osvajanje novih bodova.

Šef stručnog štaba Željezničara Amar Osim je izjavio na današnjoj pres-konferenciji da u njegovom taboru niko nije očekivao da će Borac osvojiti, za Premijer ligu BiH, tako veliki broj bodova.

"Naš cilj je bio osvojiti oko 30 bodova na kraju jesenjeg dijela sezone. Ako sutra pobijedimo, imat ćemo 28, što je minimum od zacrtanog cilja. Niko od nas nije očekivao da će Borac osvojiti čak 33 boda jer je naša liga takva. Međutim, uspjeli su, zasluženo i čestitam im na tome", kazao je Osim.

Dodao je da "Željo" sutra ima imperativ pobjede protiv Rudara, ako želi u nastavku sezone i dalje biti u borbi za titulu, ali da će njegovi igrači morati igrati oprezno jer je Rudar i prije znao iznenaditi na Grbavici.

Za Željezničar neće igrati Kerla jer je propustio nekoliko treninga zbog povrede, dok bi u konkurenciji za početnu postavu ponovo trebali biti oporavljeni Svraka i Mešić. Osim je dodao da će odlučiti početnu postavu svog tima za sutrašnji duel tek nakon današnjeg treninga.

Utakmica s Rudarom je posljednja za Željezničar u 2010. godini, pa Osim poziva navijače da dođu u što većem broju i zajedno privedu kraju uspješnih dvanaest mjeseci.

Utakmica na Grbavici počinje u 16 sati.

Ostali parovi 15. kola (20. i 21. novembra): Velež - Sarajevo, Čelik - Slavija, Zvijezda - Sloboda, Drina - Zrinjski, Široki Brijeg - Budućnost, Leotar - Borac i Travnik - Olimpic.