"Razumijem ih"
27

Navijači Engleske zviždali Hendersonu jer je odlaskom u Saudijsku Arabiju pogazio svoju borbu za LGBT prava

E. B.
Jordan Henderson
Jordan Henderson
Engleska je u prijateljskoj utakmici na Wembleyu u petak pobijedila Australiju rezultatom 1:0, a u 62. minuti domaći navijači su izviždali Jordana Hendersona.

Henderson je u toj utakmici bio kapiten jer je Harry Kane ostao na klupi, a mnogi su se pitali zbog čega su Englezi izviždali legendarnog veznjaka.

"Svako ima pravo na svoje mišljenje. Naravno da nije ugodno kada ti zvižde vlastiti navijači, ali kada god sretnem nekoga na cesti, uvijek mi kažu lijepe stvari. Ovo neće promijeniti ono što ja radim za svoju državu. Svaki put dajem sve od sebe", poručio je Henderson nakon utakmice.

Ubrzo je odgovor na pitanje zašto je Henderson izviždan stigao od LGBTQ+ organizacija koje su poručile kako je slavni nogometaš pogazio svoje principe odlaskom u Saudijsku Arabiju.

Henderson je bivši kapiten Liverpoola koji je ovog ljeta otišao u saudijski Al-Ettifaq, a dok je nosio dres Redsa Henderson je javno podržavao prava LGBTQ+ osoba.

Sada je, smatraju oni, pogazio borbu za njihova prava jer je otišao u državu u kojoj je homoseksualnost strogo zabranjena.

Nakon što je čuo objašnjenje, Henderson se odlučio ponovo oglasiti.

"Ne mogu reći da sam iznenađen i razumijem razloge za to. Očito, ja na to sve gledam drugačije. Ali razumijem to i moram se nositi s tim", poručio je Henderson.