Očajnički potez
3

Navijači Brondbyja našli originalan način za sprečavanje Red Bulla da kupi slavni klub

E. B.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Sve su češće glasine kako austrijska kompanija Red Bull želi kupiti danski Brondby, a navijači slavnog danaskog kluba žele to spriječiti na sve moguće načine.

Brondby se nalazi u finansijskoj krizi, a Red Bull bi to mogao iskoristiti i svoje nogometno carstvo proširiti i na Dansku.

Red Bull u svom vlasništvu ima klubove u Njemačkoj, Austriji, SAD-u i Brazilu, a navijači Brondbyja ne žele da njihov klub postane dio "biznisa".

"Red Bull je sve ono što preziremo i protiv čega se borimo. Ne želimo da Red Bull kupi Brondby, jer to više neće biti klub koji volimo. Za te Austrijance nogometni klubovi su postali samo biznis. Promijenili su grbove klubova, boje dresova, imena stadiona... promijenili su sve! Ne želimo da se to desi našem klubu", poručili su navijači.

Predsjednik kluba Jan Bech Andersen je negirao da postoje bilo kakvi kontakti s Red Bullom, no navijači mu ne vjeruju.

Stoga su smislili originalan način da sakupe novac i kupe klub, javlja portal 3point.dk..

Oni su kupili 135 loto listića za Eurojackpot koji se izvlači večeras, a ukoliko "ulove" jackpot koji iznosi 60 miliona eura, novac će uložiti da kupe klub.

Brondby IF je osnovan 1964. godine spajanjem klubova Brondbyoster Idraetsforening i Brondbyvester Idraetsforening, a deset puta je bio prvak države.