Nogomet
0

Navijači bijesni zbog Pjanićeve izjave: Odlazi iz Rome!

Klix.ba
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Kada je prije dva dana Miralem Pjanić stigao u Sarajevo na pripreme nogometne reprezentacije BiH bio je pod snažnim utiskom tek odigrane utakmice finala Talijanskog kupa, u kojoj je njegova Roma izgubila od gradskog rivala Lazija.

Kao što je već poznato, Laziali su odnijeli pobjedu zahvaljujući pogotku bh. reprezentativca Senada Lulića, pa je Pjanić, kao što to dolikuje reprezentativnim kolegama i prijateljima, po dolasku u Sarajevo kazao da mu je drago zbog Lulića, ali da to ne umanjuje njegov žal zbog izgubljene utakmice.

Pogrešno protumačena, ta izjava je među navijačima Vučice odjeknula poput bombe. Naime, navijači su to shvatili kao da je Pjaniću drago što je Roma izgubila. Ljuti i razočarani obrušili su se na bh. reprezentativca nazivajući ga izdajnikom. Njegov oficijelni Facebook profil preplavljen je uvredljivim porukama.

Navijači ga optužuju da za Romu nije nikada igrao srcem, da ne razumije šta za njih znači gradski derbi i da nije dostojan da nosi dres Rome.

Uprava Rome je donekle pokušala ispraviti stvar prenijevši na oficijelnom Twitter profilu kluba Pjanićevo pojašnjenje da poraz manje boli ako izgubite golom reprezentativnog kolege.

No, to nije pomoglo, jer navijači Rome ne prestaju pisati uvredljive poruke na njegovom Facebooku i govoriti mu da ih je razočarao te da odlazi iz Rome.