Ovo su očekivani sastavi
48

Nastavlja se Liga prvaka: Uzdrmani Bayern na vrućem gostovanju, PSG protiv neugodnih Španaca

D. P.
Bayern se nada povratku na pobjedničke staze (Foto: EPA-EFE)
Bayern se nada povratku na pobjedničke staze (Foto: EPA-EFE)
Nakon što su sinoć krupne korake ka četvrtfinalu Lige prvaka napravili Manchester City i Real Madrid, večeras na programu imamo nove dvije utakmice osmine finala.

City i Real su zabilježili gostujuće pobjede. Englezi su slavili na gostovanju Kopenhagenu rezultatom 3:1, dok je Real bio uspješan u Leipzigu rezultatom 1:0. No, to nije kraj uzbuđenjima u Ligi prvaka za ovu sedmicu.

Večeras su pred nama dva zanimljiva duela, a svoj prvi susret na Olimpicu odigrat će Lazio i Bayern. Bavarci spadaju u red favorita za samo osvajanje takmičenja te su prilikom žrijeba bili apsolutni favorit protiv Lazija, ali kako su upali u rezultatsku krizu, tako je teško prognozirati večerašnju utakmicu.

Bavarci su za vikend uzdrmani porazom u derbiju sezone od Bayer Leverkusena i čini se da im titula u Bundesligi izmiče nakon 11 godina. Vidjet ćemo kako će se taj poraz odraziti na Bayern uoči večerašnje utakmice, a svakako im u korist neće ići ni vatrena atmosfera frenetičnih navijača na rimskom Olimpicu.

Lazio, očekivanih 11: Provedel; Marušić, Gila, Romagnoli, Hysaj; Guendouzi, Cataldi, Rovella; Anderson, Immobile, Isaksen.

Bayern, očekivanih 11: Neuer; Mazraoui, Upamecano, De Ligt, Guerreiro; Kimmich, Goretzka; Sane, Muller, Musiala; Kane.

Istovremeno, Paris Saint Germain će dočekati sjajni Real Sociedad koji je blistao u grupnoj fazi i igra vrlo atraktivan nogomet pod vodstvom Imanola Alguacila.

Oba tima imaju velikih problema s povrijeđenim igračima, ali se ipak čini da je španski tim više uzdrman jer mu neće biti Alvara Odriozole, Kierana Tierneya, Sheralda Beckera, Aritza Elustonda i brojnih drugih prvotimaca.

PSG, očekivanih 11: Donnarumma; Beraldo, Danilo, Hernandez, Hakimi; Ugarte, Vitinha, Zaire-Emery; Dembele, Mbappe, Barcola.

Real Sociedad, očekivanih 11: Remiro; Traore, Zubeldia, Le Normand, Galan; Mendez, Zubimendi, Merino; Kubo, Umar, Barrenetxea.

Dueli će početi u 21 sat uz direktne TV prijenose na Areni Sport.