Željeli pobjedu protiv Ukrajine
2

Nasri: Nismo imali "srca" za pobjedu protiv Engleza

Totalsport
Samir Nasri (Foto: Arhiv/AFP)
Samir Nasri (Foto: Arhiv/AFP)
Uz dobru igru protiv Ukrajine, Francuzi su slavili s 2-0, a u odnosu na prvi dvoboj na Euru protiv Engleske, nogometaš "tricolora" Samir Nasri smatra da su pokazali i pravu srčanost potrebnu za velike utakmice.

Pogocima Meneza i Cabayea izabranici Laurenta Blanca utišali su Donbass Arenu u Donjecku i osvojili prvi trobod na Evropskom prvenstvu.

"Mentalno smo potpuno drugačije ušli u utakmicu s Ukrajinom od one u 1. kolu. Potpuno smo ih zaustavili, a i da je bilo 200.000 Ukrajinaca na tribinama sve bi isto završilo jer smo jako željeli ovu pobjedu. Igrali smo punim srcem, za razliku od dvoboja s Englezima", izjavio je veznjak Manchester Cityja.

Grupa D u kojoj je Francuska, u četvrtfinalnoj fazi križa se s grupom C, u kojoj osiguranje prolaza još traže Španija, Italija i Hrvatska.

"Želimo se kvalificirati i pri tome nećemo kalkulirati koga bismo željeli u četvrtfinalu. Bila to Španija li neko drugi, ako želite otići daleko na ovakvom turniru, onda je neizbježno da ćete morati igrati protiv velikih reprezentacija", ocijenio je Nasri.

Francuze u zadnjem kolu čeka sraz s demoraliziranim Švedima koji su porazima od Ukrajine (2-1) i Engleske (3-2) ostali bez šansi da dohvate drugi krug takmičenja.