Briljira u Koperu
391

Nardin iz Gračanice je prvi strijelac u Sloveniji: Najviše nam nedostaju navijači

K. H.
Bh. napadač Nardin Mulahusejnović, koji nastupa za Koper, s devet pogodaka najbolji je strijelac jesenjeg dijela slovenske Prve lige, a kako je rekao u izjavi za Klix.ba, zadovoljan je urađenim u prethodnim mjesecima i spreman je za nove izazove.

Koper je prvu polusezonu završio na četvrtom mjestu sa 30 osvojenih bodova, tri manje od Mure i pet od Olimpije koji su na mjestima koja vode u Evropsku ligu, dok je prvoplasirani Maribor udaljen osam bodova od ovog tima.

U ovoj sezoni Mulahusejnović je odigrao svih 19 utakmica u Prvoj ligi, a postigao je devet pogodaka i upisao dvije asistencije. Na terenu je ukupno proveo 1.424 minute i, kako kaže, vrlo je zadovoljan urađenim.

"Zadovoljni smo prvom polusezonom, kako klub tako i ja svojim igrama, a ambicije su nam izlazak u Evropu. Moram reći da je prava sreća da se nogomet uopće igra u Sloveniji zbog teške epidemiološke situacije. Nedostaju nam navijači, nije isto igrati s njima i bez njih, svi jedva čekamo da se vrate na stadion jer je nogomet puno izgubio bez njih", kaže Mulahusejnović.

Ističe da će u drugoj polusezoni pokušati dodatno popraviti nedostatke u svojoj igri, a cilj mu je otići u neku jaču ligu. Ipak, trenutno ne razmišlja o tome.

"Želim popraviti nedostatke koje imam u igri i nadam se da ću u budućnosti napredovati i spreman dočekati sve izazove koji me očekuju. Volio bih igrati u nekoj jačoj ligi, naravno ako to zaslužim, ali trenutno sam fokusiran samo na Koper i ono što me u drugoj polusezoni očekuje", kaže Nardin.

Na pitanje da li prati Premijer ligu BiH i koji su ga klubovi najviše iznenadili, rekao je da su to Velež i Sarajevo, ali da u našoj ligi ima puno kvalitetnih timova.

"Pratim Premijer ligu BiH, a najviše Sarajevo i Velež koji su igrali najbolji nogomet u prvoj polusezoni. Ipak, poznato je da u našoj ligi ima puno kvalitetnih klubova i da se svi oni bore za neke svoje ambicije", kaže Mulahusejnović.

Za kraj kaže da je poseban osjećaj bio igrati za mladu reprezentaciju BiH te da se nada kako će u budućnosti doći na nivo da konkuriše za A selekciju.

"Završio sam s mladom reprezentacijom i drago mi je zbog pobjede protiv Belgije na Olimpijskom stadionu 'Asim Ferhatović Hase'. Poseban je osjećaj igrati za nacionalni tim, a u budućnosti se nadam da ćemo ostvariti još bolje rezultate kako mlada tako i A selekcija", završio je Mulahusejnović.

Prema Transfermarktu, vrijednost ovog igrača iz Gračanice je 200.000 eura, a u dosadašnjoj karijeri igrao je za Zrinjski, Maribor, GOŠK i Bratstvo.