Rudar savladao Slobodu
0

Napadnut sudija, prekinuta utakmica Travnik - Borac

Piše: E. Isanović
Stadion Pirota u Travniku
Sa utakmice Travnik - Borac (Foto: Fotoservis)
Utakmica Premijer lige BiH između Travnika i Borca na stadionu Pirota prekinuta je zbog napada na sudiju Rusmira Mrkovića. U drugom meču odigranom u terminu od 17 sati, Rudar je u Prijedoru bio bolju od Slobode i slavio rezultatom 2:0.

Travnik - Borac, prekid kod rezultata 1-1

Utakmica u Travniku je prekinuta, a odigrano je samo prvih 45 minuta.

Gosti iz Banja Luke su u "vezirski grad“ stigli sa namjerom da osvoje kompletan plijen. Odmah su krenuli snažno i već u 5. minuti došli do vodstva od 1-0. Mrežu Travnika pogodio je Nemanja Vidaković.

Ipak, poznato je da je stadion Pirota neugodan teren za sve rivale. Nakon što je aktuelni prvak došao u prednost domaći su uzvratili. To im se isplatilo u 25. minuti kada je poravnao Ćurić. Domaći su do vodstva mogli doći u 41. minuti.

Naime, nakon kornera u šesnaestercu gostiju najbolje se snašao nekadašnji igrač Borca Karalić, ali je glavom šutirao pored gola. Nekoliko minuta kasnije pokušao je i Varupa, ali je bio neprecizan. Prvi dio okončao se neodlučeno 1:1.

Nažalost, ova utakmica nije se nastavila. Navodno je na poluvremenu napadnut glavni sudija Rusmir Mrković iz Sarajeva koji je odlučio prekinuti ovaj meč.

Još uvijek se čeka zvanična informacija o dešavanjima na Piroti.

Rudar Prijedor - Sloboda 2:0

Domaći su u okršaju sa Tuzlacima odmah krenuli ofanzivno. Nakon početne incijative Rudar je postigao gol u 17. minuti preko Đorića, ali je poništen zbog ofsajda.

Usporeni snimak pokazao je da je pomoćni sudija pogriješio. U 30. minuti u odličnoj šansi našao se kapiten Rudara Žerić, ali je prebacio gol. I pored konstantnih napada Prijedorčani nisu uspjeli kapitalizirati dominaciju u prvih 45 minuta. Završilo je nepopularnih 0-0. Sloboda je prezentirala blijedo izdanje.

Nastavak je donio istu sliku, ali su domaći konačno poentirali u 51. minuti. Nakon lijepe akcije pogodio je Neđo Šuka za 1:0.

Na 2:0 povećao je Kecman u 80. minuti što je bio i konačan rezultat.

Rudar je stigao do izuzetno bitna tri boda.