Nogomet
0

Napadač iz Brisela i Zlatan Ibrahimović odrasli u istom kvartu u Malmou

Anadolija
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Osama Krayem, državljanin Švedske porijeklom iz Sirije, koji je optužen za učešće u terorističkim napadima u Briselu, 22. marta, odrastao je u gradu Malmou, u kvartu u kojem je odrastao i švedski fudbalski reprezentativac bh. porijekla Zlatan Ibrahimović.

Nakon terorističkih napada u Briselu, Krayem je doveden u vezu s teroristima koji su napali aerodrom i podzemnu željeznicu. U ovim napadima poginule su najmanje 32 osobe.

Krayem je snimljen 22. marta u Briselu kako nosi ruksak i stoji pored bombaša samoubice u podzemnoj željeznici u Briselu. Navodi se i kako je Krayem kupio torbe koje su korištene u bombaškim napadima. Pretpostavlja se također da je Krayem bio umješan i u terotističe napade u Pariza, iz novembra prošle godine, piše TheGuradian.

S porodicom je doselio u Švedsku kao dječak i odrastao je u Rosengardu, predgrađu Malmea poznatom kao useljenički geto. U istom kvartu odrastao je i reprezentativac Švedske i fudbaler Paris Saint Germaina Zlatan Ibrahimović. Krayem je u januaru 2015. godine nestao, a nakon toga je na svom Facebook profilu objavio fotografije u vojnoj uniformi, držeći Kalašnjikov ispred zastave terorističke organizacije IDIL.

Stanovnici ovog kvarta za Krayema su kazali kako je bio "obična" osoba, te da ne mogu vjerovati da je otišao da se bori u Siriju. Krayem je uhapšen 9. aprila ove godine.