Nogomet
11

Napadač Italije Pelle poslan kući zbog nepoštivanja selektora

Klix.ba
Graziano Pelle (Foto: EPA)
Graziano Pelle (Foto: EPA)
Graziano Pelle je izbačen iz rerepezentacije Italije nakon što je odbio rukovati se sa selektorom Giampeirom Venturom prilikom izmjene tokom meča protiv Španije.

Utakmica je okončnana rezultatom 1:1, a incident se zbio u drugom poluvremenu, tačnije u 59. minuti, kada je pri vodstvu Španije od 1:0 Ventura odlučio izvesti Pellea i uvesti Immobilea.

Selektor Italije je pružao ruku Pelleu, ali je ovaj 31-godišnji napadač kineskog Shandong Lunenga ljutito prošao pored njega. Ventura je nakon meča u izjavi pokušao ublažiti situaciju, ali je kasnije donesena odluka da se Pelle izbaci iz selekcije.

"Selektor Giampeiro Ventura, u saglasnosti sa Fudbalskim savezom Italije (FS Italije), odlučio je isključiti Graziana Pellea iz tima za meč protiv Makedonije zbog nepoštivanja kada je izmijenjen. Biti dio nacionalnog tima za sobom povlači dijeljenje zajedničkih vrijednosti i ponašanje koje je u skladu s nošenjem plavog dresa te počinje poštivanjem menadžmenta, igrača i fanova", stoji u saopćenju FS Italije.

Pelle se putem Instagrama oglasio i javno izvinio te iskazao žaljenje zbog prekršaja, ali to nije pomoglo u ovom slučaju. Kapiten Italije Gianluigi Buffon je kazao da je riječ o grešci, ali da se takve stvari dešavaju u mečevima sa takvim tenzijama te se nada da će Pelle kasnije ponovo zaigrati za tim.

Italija u nedjelju od 20:45 sati gostuje Makedoniji u okviru 3. kola grupe G.