Životni preokret
32

Napadač Evertona iznenada proživljava novu mladost, majka mu je pomogla da oživi karijeru

D. P.
Townsend (treći s lijeve strane) emotivno slavi gol s Grayem (Foto: Premier liga)
Townsend (treći s lijeve strane) emotivno slavi gol s Grayem (Foto: Premier liga)
Iskusni napadač Evertona Andros Townsend iznenada proživljava novu mladost, a medijima je otkrio da je za sve "kriva" njegova majka Katerina.

Ljubiteljima engleskog nogometa poznato je ime Androsa Townsenda. Nekadašnji krilni napadač Tottenhama i velika nada otočkog nogometa gotovo da je pao u zaborav tokom epizode u Crystal Palaceu.

U londonskom klubu nije igrao toliko važnu ulogu, ali ga je, ispostavit će se vrhunskim potezom, u redove Evertona doveo Rafael Benitez po dolasku na Goodison Park.

Čak i najoptimističniji navijači Evertona nisu imali velika očekivanja od Townsenda, ali se on već nakon četiri kola Premier lige nametnuo u važnu kariku Karamela. Sinoć je u pobjedi rezultatom 3:1 protiv Burnleyja upisao gol i asistenciju. Pogodak je bio sve, samo ne običan.

Nogometaš Evertona otkrio je da je njegova majka "kriva" za veliki napredak u karijeri na startu nove sezone.

"Zahvalan sam svojoj majci jer je tokom sedmice napravila kompliaciju videosnimaka svih mojih pogodaka tokom karijere. Pokazala mi je video i poručila da moram ponovo početi da vjerujem u sebe. Mislim da ste vidjeli da vjerujem u sebe ponovo kada sam postigao ovaj pogodak", rekao je Townsend.

Nekadašnji reprezentativac Engleske ističe kako je svjestan da mora zadržati visok nivo igre.

"Nadam se da ću s menadžerom Benitezom i dalje dobivati priliku da igram na pravoj poziciji i da postižem golove i asistiram u dresu ovog historijski velikog kluba", dodaje Twonsend.

Da stvari budu impresivnije, Benitez je Townsenda doveo besplatno nakon što mu je istekao ugovor s Palaceom u kojem je bio višak.