Nogomet
53

Nakon utakmice Sarajevo - Libertas: Musemić nezadovoljan, amateri iz San Marina euforični

Piše: D. B.
Sarajevo je u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige teže nego se očekivalo savladalo ekipu Libertasa iz San Marina rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Alen Melunović. Trener našeg predstavnika, Husref Musemić, nije krio nezadovoljstvo nakon utakmice, dok su gosti euforični zbog minimalnog poraza, jer, kako su rekli, za amatere je to dobar rezultat.

Musemić je nakon utakmice rekao da je njegova ekipa odigrala dva različita poluvremena kada je riječ o kvaliteti igre, a osvrnuo se i na propuštene prilike svojih izabranika, kao i nedostatak kvalitetnih igrača na klupi.

"Nezadovoljan sam. Imam 52 godine i nikad nisam vidio da u jednoj utakmici neka ekipa toliko puta pogodi okvir gola. Ne znam da li je to nesreća ili neznanje. Prvo poluvrijeme smo odigrali solidno, dok je drugo bilo lošije. Izmjene koje sam napravio nisu donijele ništa dobro i tu dolazimo na ono što sam već rekao, a to je da nemamo igrače na klupi koji mogu adekvatno odgovoriti. MI ćemo proći dalje, ali smo u ovoj utakmici lako mogli i primiti gol", izjavio je vidno razočarani Musemić.

Trener Libertasa, Ezio Fortunato, izuzetno je zadovoljan igrom svoje ekipe i tek minimalnnim porazom.

"Sretni smo jer smo odigrali dobro. Momci su dali sve od sebe i ovo je dobar rezultat za nas. Mogu reći da euforični odlazimo kući, jer smo mi ipak amateri. Zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu, kao i navijačima za sjajnu atmosferu", rekao je Fortunato.

Uzvratni susret 1. pretkola Evropske lige se igra za sedam dana u San Marinu.