Lemar razočarao
9

Najveći promašaj u historiji nogometa: Plaćen 70 miliona eura, nema ni gol ni asistenciju

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Francuski nogometaš Thomas Lemar nije postigao nijedan pogodak niti upisao asistenciju u čitavoj protekloj sezoni iako je u Atletico Madrid stigao za 70 miliona eura, što ga čini jednim od najvećih promašaja svih vremena.

Lemar je 2018. godine stigao u Atletico Madrid iz Monaca za 70 miliona eura, a iako se očekivalo da će biti veliko pojačanje za Jorgandžije i tim Diega Simeonea, on je u potpunosti podbacio i razočarao navijače ovog kluba.

Najbolji pokazatelj u koliko lošoj formi igra ove sezone, odnosno koliko je podbacio u dresu Atletico Madrida, jeste podatak da u čitavoj ovoj sezoni, igrajući u svim takmičenjima, nije postigao nijedan gol niti upisao asistenciju.

Jasno, od igrača koji košta 70 miliona očekuje se da postane jedan od najboljih igrača u bilo koju ekipu da dođe, uključujući i Atletico Madrid, no Lemar je, iako je bio član reprezentacije Francuske koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2018. godine, podbacio nakon toga i postao jedan od najvećih promašaja u historiji nogometa.
Svakako da je ispred ovog igrača još puno godina karijere i tek slijedi igranje u najboljim godinama, gdje će tražiti priliku da u Atletico Madridu, ili nekom drugom klubu, pokuša oživiti svoj nogometni put. Trenutno, najveće je razočarenje na svijetu u kontekstu transfera.