Ukazao se
18

"Najveća krađa gola u historiji": Saigrač pokupio svu slavu sjajnog Piatekovog driblinga

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Drugi pogodak berlinske Herthe protiv Bayer Leverkusena u meču 33. kola njemačke Bundeslige privukao je puno pažnje svjetske javnosti jer je Dodi Lukebakio doslovno ukrao pogodak Krzysztofu Piateku.

Hertha je u ovom meču pomalo iznenađujuće upisala pobjedu rezultatom 2:0, posebno iz razloga što se tim iz Leverkusena bori za jednu od pozicija koje vode u Ligu prvaka, a jedan detalj s ovom meča posebno je privukao pažnju svjetske javnosti.

Nakon što je Cunha u 22. minuti pogodio za 1:0, drugi gol Herthe stigao je u 54. minuti. Piatek je uzeo loptu sjajno je prošao nekoliko igrača gostoju, među njima i golmana, a kada je želio samo loptu gurnuti u mrežu, pojavio se Lukebakio i doslovno mu ukrao pogodak.

Iako je Piateku u prvom trenutku bilo žao što sjajnu soloakciju nije pretvorio u pogodak, a na kraju je ipak slavio sa svojim saigračem koji je, bez ikakve dileme, postigao najlakši pogodak u svojoj karijeri.

Novinar iz Rumunije Emanuel Roşu ovu situaciju nazvao je "najvećom krađom u historiji nogometa", misleći prije svega na način na koji je jedan saigrač ukrao pogodak drugom.