Najavio ostanak
0

Najskuplji igrač Juventusa objasnio zašto se neće vakcinisati protiv koronavirusa

H. H.
De Ligt je odigrao 36 utakmica u svim takmičenjima ove sezone za Juve (Foto: EPA-EFE)
De Ligt je odigrao 36 utakmica u svim takmičenjima ove sezone za Juve (Foto: EPA-EFE)
Juventusov defanzivac Matthijs de Ligt objasnio je zašto se neće vakcinisati protiv koronavirusa, istovremeno se osvrnuvši na špekulacije koje ga povezuju s transferom u Barcelonu.

Nizozemac, koji je u januaru prebolovao Covid-19, kaže da nije vakcinisao i smatra da svako treba biti odgovoran za svoje zdravlje i tijelo, a dodaje i da pokušava ograničiti svoje socijalne kontakte usred pandemije kako bi i na taj način smanjio mogućnost zaraze.

"Bila je to teška sezona fizički i mentalno. Sezona s usponima i padovima, u kojoj sam bio pozitivan i na koronavirus. Ipak, nisam se vakcinisao, jer nije obavezno. Mislim da bi se svako trebao brinuti za svoje tijelo onako kako je najbolje, a rizik od infekcije uvijek postoji. Zbog toga pokušavam što manje dolaziti u kontakt s ljudima izvan nizozemske reprezentacije", kazao je De Ligt koji se sa svojom selekcijom sprema za nastup za predstojeći Euro.

De Ligt koji ima samo 21 godinu, odigrao je 36 utakmica u svim takmičenjima ove sezone za Juve, odbacivši glasnine koje ga povezuju s odlaskom u Barcelonu.

"Jako sam sretan u Juventusu. Osjećam se poput ribe u vodi. Osjećam se dobro na terenu i ovdje sam cijenjen. Bi li me pustili? Ima puno klubova koji imaju problema s novcem, ali trebali biste pitati klub. Glasine o Barceloni sada nemaju smisla, a to to mi nije važno i niko me o tome nije službeno obavijestio", kazao je sjajni Nizozemac u razgovoru za ESPN.

De Ligt je u Juventus došao iz Ajaxa 2019. godine za 75 miliona eura i važi za jednog od najboljih odbrambenih nogometaša svijeta.

Također, trenutno je najvrijedniji nogometaš Juventusa prema podacima portala Transfermarkt i drugi je najskuplji igrač cjelokupne Serija A. Ispred njega je samo napadač Intera Romelu Lukaku koji vrijedi 90 miliona eura.