Carlo Ancelotti
0

"Najgora utakmica pod mojim vodstvom"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Aktuelni engleski nogometni prvak Chelsea, Carlo Ancelotti, u nedjelju je šokantno poražen na Stamford Bridgeu s 3-0 od Sunderlanda u sklopu 13. kola Premiershipa.

Sunderland je od početka do kraja utakmice bio bolja ekipa na terenu, svoju kvalitetniju igru okrunio je trima golovima i tako nanio Chelseaju najteži poraz otkako je ruski tajkun Roma Abramovič 2003. godine kupio klub.

"Izgubili smo jer je Sunderland bio bolji od nas. Sve je u ovoj utakmici bilo krivo i nitko od mojih igrača nije odigrao dobro. Nisam nikad ranije ostvario ovakav rezultat s Chelseajem. Sunderland je odigrao fantastičnu utakmicu, njegovi su igrači bili borbeniji, imali su bolji pristup. Kada spomenute kvalitete ne pokažete u utakmici onda i nije iznenađenje ovako izgubiti", izjavio je Ancelotti, koji je preuzeo klupu “bluesa” na ljeto prošle godine i potom u debitantskoj sezoni osvojio dvostruku krunu.

Iako je Chelsea protiv Sunderlanda igrao znatno oslabljen, talijanski strateg nije tražio izgovore u izostancima kapitena Johna Terryja, Franka Lamparda ili Michaela Essiena.

"I ranije su nam znali faliti važni igrači, pa bismo svejedno igrali dobro. Ali ovoga je puta bilo drugačije. Nismo uspjeli igrati naš nogomet. To je sigurno bila najlošija igra tima pod mojim vodstvom."

Na kraju je Ancelotti objasnio kako je poslije utakmice reagirao u svlačionici.

"Nisam vikao na igrače već sam želio s njima porazgovarati bez emocija. I kada je sve išlo sjajno prije nekoliko mjeseci, govorio sam da će doći teški trenuci. Sada su oni stigli i moramo poraditi na nekim stvarima na treninzima, regrupisati se i igrati bolje nego protiv Sunderlanda."

Chelseajev poraz omogućio je prvim pratiteljima da mu se dodatno približe, pa tako londonski plavi nad drugoplasiranim gradskim rivalom Arsenalom imaju tek dva boda prednosti, a tri boda prednosti nad trećeplasiranim Manchester Unitedom.