Milan
1

Najbolji učesnici kampa BiH na San Siru

Sarajevo-x.com
Četiri najbolja igrača Milan Junior Campa, koji je održan u julu u Sarajevu, proteklog vikenda predstavljali su Bosnu i Hercegovinu u Milanu, na internacionalnoj smotri najboljih učesnika iz svih kampova koje najtrofejniji evropski fudbalski klub organizira širom svijeta.

Haris Džaferović, Irfan Šačić i Mujo Tarić iz Sarajeva te Kerim Pašić iz Tuzle zauzeli su četvrto mjesto na turniru u Sportskom centru "Vismara“.

Sponzori odlaska na Milan Junior Camp Day su preduzeća "Klas" i "Sarajevska pivara" te Grupacija MIMS i Intesa Sanpaolo Banka BiH.

Milan Junior Camp je ovlašteni ogranak slavnog italijanskog fudbalskog kluba AC Milan, u kojem su dječaci od sedam do 16 godina glavni protagonisti, saopćeno je iz "Klasa".

Milan Junior Camp BiH održan je u Sarajevu na Olimpijskom stadionu „ Asim Ferhatović Hase“ od 29. juna do 10. jula. Okupio je oko 300 dječaka iz cijele BiH.

Tada su treneri AC Milan odabrali Harisa Džaferovića, Irfana Šačića, Muju Tarića i Kerima Pašića za odlazak na ovogodišnju internacionalnu smotru najboljih malih fudbalera. Tu su im osigurani zdravo okruženje, zabava, edukacija i druženje, svi elementi neophodni za izgradnju kvalitetnih profesionalnih fudbalera.