Kapitalan projekat
81

Najavljena velika rekonstrukcija Poljuda, država i Grad će uložiti 40 miliona eura

S. G.
Jučer je u Splitu održana skupština Hajduka na kojoj se sumirala minula sezona u kojoj je osvojen Kup i drugo mjesto, a bilo je priče i o obnovi stadiona Poljud.

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić prvo je objavio da šestorica igrača sigurno napuštaju splitski klub na kraju sezone.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak je kao predstavnik većinskog vlasnika kluba rekao kako će stadion Poljud krenuti u obnovu.

"Mislimo da je moguće obnavljati stadion, a da Hajduk neprekidno igra na Poljudu. Procjena troškova je 30-40 miliona eura, a finansirali bi grad i država. Početak obnove trebao bi uslijediti u drugom kvartalu 2024. godine", otkrio je Puljak.

Druga faza uključuje dodatne sadržaje stadiona. To uključuje parkiralište, dodatne terene, prostore za akademiju, te objekat ispod Zapadne tribine, gradski projekt Poljud u funkciji sporta.

"Treća faza je Gradski projekt Brodarica. Planiramo novi stadion Hajduka, kongresni centar, poslovni centar, gradske stanove za dugoročni najam. Finansiranje bi obavili grad, Hajduk i partneri. Ovo je vrlo ambiciozan plan, ali nije skroz nerealan i može osigurati evropske ambicije i stabilnost Hajduka", dodaje Puljak.