Nogomet
139

Na Koševu nema mira: Suljić odlazi iz FK Sarajevo, Bilbija dolazi?

Piše: A. K.
Asmir Suljić vjerovatno napušta Koševo (Foto: Klix.ba)
Asmir Suljić vjerovatno napušta Koševo (Foto: Klix.ba)
Iako se za vikend igra šesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, na Koševu se još uvijek slažu kockice u igračkom kadru. U narednim danima očekuje se još nekoliko bitnih promjena u sastavu Bordo tima.

FK Sarajevo napustio je Marko Radulović, crnogorski desni bek koji je neslavno završio kratkotrajnu avanturu u našem glavnom gradu. Ugovor između kluba i ovog fudbalera je sporazumno raskinut.

Radulović je došao na početku sezone iz OFK Petrovac, ali je karijeru u bordo dresu zapečatio u Albaniji, na utakmici protiv Kukesija, kada je kumovao jednom od golova albanskog tima. Nakon toga je izgubio mjesto u prvom timu, a sada i ugovor s FK Sarajevo.

Raduloviću bi se u odlasku mogao pridružiti i Asmir Suljić, brzonogi veznjak Sarajeva, koji ove sezone pruža odlične partije i možda je i najbolji igrač drugoplasirane ekipe Premijer lige BiH.

Kako saznajemo, Suljić će nakon utakmice s Olimpicom potpisati ugovor s mađarskim Ujpestom. Visina obeštećenja još uvijek nije poznata, ali se spominje nekoliko stotina hiljada KM. Vodstvo Sarajeva će najvjerovatnije pristati na uslove, jer Suljić ne želi produžiti ugovor, koji mu ističe na proljeće. Sarajevo bi trebalo dobiti i procenat od eventualnog narednog transfera ovog fudbalera.

Ipak, na Koševu se očekuje i jedno pojačanje. Riječ je o nekadašnjem kapitenu mlade reprezentacije BiH Nemanji Bilbiji. Pregovori sa Bilbijom su u završnoj fazi i njegov potpis se očekuje narednih dana.