Nogomet
0

Muzurović objavio spisak pa napustio konferenciju

FENA
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Fuad Muzurović u Sarajevu je danas objavio spisak igrača za predstojeće kvalifikacijske susrete protiv Mađarske i Moldavije.

Muzurović je pozvao 20 igrača koji nastupaju u inozemstvu, dok će u nedjelju objaviti imena igrača iz domaćeg prvenstva. Selektor je pozvao uglavnom igrače koji su nastupili u tri posljednja susreta.

Objavljivanje spiska ostalo je u sjeni incidenta koji se desio tokom konferencije za novinare. Naime, Muzurović, izrevoltiran pitanjima o nepozivanju pojedinih igrača, na iznenađenje novinara ljutit je napustio press-konferenciju.

Spisak pozvanih igrača za susrete protiv Mađarske i Moldavije:

Golman: Adnan Gušo;

Odbrana: Safet Nadarević, Ivan Radeljić, Branimir Bajić;

Vezni red: Džemal Berberović, Mirko Hrgović, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović, Darko Maletić, Edin Husić, Mario Božić, Dario Damjanović, Zajko Zeba;

Napad: Senijad Ibričić, Zlatan Muslimović, Mladen Bartolović, Adnan Ćustović, Edin Džeko, Dragan Blatnjak i Vedad Ibišević.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 3. septembra u Sarajevu, gdje će igrači trenirati do petka, kada je planiran odlazak u Mađarsku. Susret s Mađarskom na rasporedu je 8. septembra u Szekesfehervaru u 16.00 sati. Četiri dana kasnije reprezentacija BiH će na stadionu Asim Ferhatović Hase u 20.00 sati odigrati utakmicu s Moldavijom.

Reprezentacija BiH nakon sedam kvalifikacijskih utakmica ima 13 bodova i dijeli drugo mjesto s Turskom i Norveškom.