Fiorentinin predsjednik
0

"Mutu je bio naivan"

Totalsport
Andrea Della Valle, prvi čovjek nogometnog kluba iz Firence, tvrdi da je njegov rumunjski napadač Adrian Mutu bio "naivan" što su glavni razlozi njegova dva posljednja pada na doping-testu.

Nakon što je bio pozitivan na doping-testu provedenom nakon utakmice 19. kola Serije A u kojoj je njegov klub pobijedio Bari s 2-1, a on sam je bio strijelac, nalaz 31-godišnjeg nogometaša bio je pozitivan i nakon utakmice odigrane 20. januara, odnosno susreta Talijanskog kupa u kojem je Fiorentina s 3-2 slavila protiv Lazija (Mutu postigao dva gola). Talijanski olimpijski odbor (CONI) zbog toga ga je do daljnjega suspendirao.

Baš kao što je to bio slučaj s utakmicom protiv Barija, koja je odigrana deset dana prije ove s Lazijem, kod Mutu je dokazano korištenje preparata sibutramin, koji pripada skupini lijekova za liječenje pretilosti, tačnije daje osjećaj sitosti.

"To su strašne vijesti, momak je shrvan. Sada shvaća koliko je naivan bio, a upravo je to opis situacije svega što se događalo - naivnost. U potpunosti stojima iza njega. Toliko nam je toga posljednjih godina dao i naša je dužnost povjerenjem mu to vratiti. Uvjeren sam da je sve što je napravio učinio u dobroj namjeri", veli Della Valle.