Teža povreda bh. internacionalca
0

Muslimović propušta "Ajax" u Amsterdamu

Sarajevo-x.com
Zlatan Muslimović
Zlatan Muslimović
Bh. reprezentativac i napadač grčkog PAOK-a, Zlatan Muslimović, propustit će prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka koju njegov tim igra u Amsterdamu protiv "Ajaxa". Naš napadač je zaradio povredu tokom nedavnog prijateljskog ogleda PAOK-a i "Nurnberga" i upitan je čak i za revanš u Grčkoj, piše portal Greeksoccer.com.

Muslimovića bi na njegovoj poziciji trebao zamijeniti Srbin Vladan Ivić. Novi trener PAOK-a, Pavlos Dermitzakis, će se najvjerovatnije opredijeliti za 4-2-3-1 formaciju, što bi zapravo trebalo učvrstiti odbranu ispred gola Kostasa Chalkiasa, barem tako se pokazalo na posljednjim utakmicama PAOK-a.

Ispred grčkog čuvara mreže će stajati stoperi Bruno Cirillo i Stelios Malezas, dok će na bekovskim pozicijama biti Miroslav Sznaucer i novi igrač Anis Boussaidi.

U veznom redu, ispred zadnje linije, će igrati Pablo Garcia i ovog ljeta pridošli Vitolo, a Olivier Sorlin i Vierinha će biti ofanzivni vezni, po bokovima.

PAOK će morati biti oprezan, jer "Ajax" ima brz napad na čelu s Urugvajcem Luisom Suarezom. Dobar rezultat u Amsterdamu u srijedu navečer dao bi PAOK-u priliku da izbori grupe Lige prvaka u svom Solunu.